Vitale organisatie

Je kunt bij ons niet alleen terecht voor praktische adviezen voor medewerkers. Organisatie en management zijn bij Haagse Gezonde Zaken ook in goede handen. In onze visie staat het versterken van medewerkers centraal. Zodat zij uiteindelijk zelf de verantwoordelijk kunnen nemen voor hun vitaliteit en inzetbaarheid. Zij hebben hier wel handvatten voor nodig en een organisatie die deze visie omarmt.

Ten slotte valt of staat een succesvolle implementatie van vitaliteitsbeleid bij de betrokkenheid en persoonlijke beleving van de gehele organisatie. Wij bieden je daarom aan een strategiesessie te doen om de succesfactoren te bepalen en toegevoegde waarde te formuleren.

Meetbaar resultaat?

Is dat nodig? Zo ja dan zijn er middelen die daarbij kunnen helpen.

Waarom investeren in preventie en duurzame inzetbaarheid?

Door de vergrijzing gaat het verzuimpercentage de komende jaren stijgen. Ook het aandeel ongezonde ouderen neemt toe. En wat blijkt, vitale medewerkers verzuimen minder vaak dan niet-vitale medewerkers (Dekkers et.al., 2006). Natuurlijk is het prettig om gezond en fit door het leven te gaan. De huidige ontwikkelingen in onze maatschappij vergroten dit belang – voor elke leeftijd. De overheid trekt zich terug. Medewerkers die mantelzorg uitvoeren, zijn 18% minder productief. Hoe ga je hier als werkgever mee om?

Wat zeggen andere:

  • Dank jullie wel, ook namens al mijn collega's. Het was een geslaagde teamdag, dankzij jullie deskundige, motiverende en enthousiasmerende begeleiding.

    Middelbare schoolZoetermeer

Activiteiten voor vitale organisatie

Alle workshops kunnen op maatwerk geleverd worden

Strategiesessie

Tijdens een speciale strategiesessie gaan we vragen bespreken als: Waarom duurzame inzetbaarheid?

Proeftuin

De zogenaamde proeftuin is een beleving van vitaliteit. We doen allerlei metingen, maar ook leuke activiteiten.

Inspiratiesessie

Bewustwording van je vitaliteit begint bij jezelf. Tijdens de inspiratiesessie met medewerkers gaan we antwoorden formuleren op belangrijke vragen.

Bewustwordingsbijeenkomst

ijdens deze bijeenkomst creëren we een draagvlak onder verschillende stakeholders. Je wordt je bewust van het ‘waarom’.

Versterken leidinggevenden

Deze bijeenkomst richt zich op de mindset van de leidinggevenden. We bekijken de mate waarin ze medewerkers stimuleren.

Wilt u bewegingsactiviteiten voor uw bedrijf?

VOEDINGSACTIVITEITEN
Goede voeding als ultieme bron van energie
Wat goede voeding is is voor de meeste mensen niet heel duidelijk. Wij informeren je waar je op kan letten bij de gezondere keuze en dat bewustwording van die keuze.
ONTSPANNINGSACTIVITEITEN
Ontspanning is de kunst van ontladen en opladen
Je kunt je medewerkers helpen zich te leren ontspannen. Iemand die de vaardigheid van het ontladen en opladen beheerst, is vrijwel direct creatiever en productiever.
BEWEGINGSACTIVITEITEN
Beweging prikkelt de productiviteit
Bewegingsprogramma’s zijn er voor iedere leeftijd en leefstijl. Wat uw medewerkers nodig hebben hangt af van hun behoeften en belastbaarheid.