Ontspannen werken

Rust en ontspanning wordt in topsport gezien als een vorm van training. Tijdens rust en ontspanning herstel je van alle inspanning. Bij voldoende rust herstel je zelfs beter dan daarvoor.

Ontspanning helpt vooral ook, naast lichaamsbewustwording, om beter om te gaan met stress en burn-out. Een gezonde dosis stress kan mensen helpen om tot betere prestaties te komen. Maar een overdosis van dit ‘wondermedicijn’ is funest. De bekendste ‘sluipmoordenaar’ in deze etalage is de burn-out. Psychosociale klachten, waaronder stress en hoge werkdruk, zijn tegenwoordig de grootste oorzaak van verzuim.

Je kunt je medewerkers helpen zich te leren ontspannen. Iemand die de vaardigheid van het ontladen en opladen beheerst, is vrijwel direct creatiever en productiever.

Wat zeggen andere:

  • Dank jullie wel, ook namens al mijn collega's. Het was een geslaagde teamdag, dankzij jullie deskundige, motiverende en enthousiasmerende begeleiding.

    Middelbare schoolZoetermeer

Ontspanningsactiviteiten voor bedrijf

Stoelmassage

Op een speciale stoel even 20 minuten ontspannen en je lichaam laten herstellen van het lange zitten. Je wordt je ook weer bewust van je lijf door deze massage over de kleding.

Mental fitness

Onder mental fitness verstaan we die activiteiten die ervoor zorgen dat men door lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie lichaam en geest in balans houdt. Je wordt je weer bewust van je lijf en de signalen die het afgeeft.

Slaapworkshop

Bij onvoldoende slaap, of slechte kwaliteit slaap, presteer je minder en zit je niet goed in je vel. Bij wisseldiensten is het des te belangrijker goed te letten op een goed herstel. Hoe je dat doet en wat goede slaap is, leer je in deze workshop.

Ademhalingsworkshop

Een interessante workshop over ademhalen, het effect van een goede ademhaling op je energieniveau en hartslag. Je leert hoe je zorgt voor een goede ademhaling.

Wilt u ontspanningsactiviteiten voor uw bedrijf?

voeding

Voeding

Bekijk alle activiteiten met betrekking tot voeding.

beweging

Beweging

Bekijk alle activiteiten met betrekking tot voeding.